Kombiler yaz ve kış aylarında farklı ayarlarda çalışmaktadır. Bu durumda iki ayar arasında geçiş yapmadan bir arıza veya sorun olup olmadığını anlamak çok zordur. Bu sebeple tavsiye edilen her mevsim geçişinde kombilerin bakım işleminden geçirilmesidir. Kış aylarına başlamadan ve bitiminde kombi bakımınızı yaptırarak cihazı daha verimli kullanabilirsiniz.
Kombiniz eğer dijital kombi ise 1,5 bar olmalıdır.
Petekler, kombiden gelen sıcak suyun içerisinde gezdiği, tüm mekanın ısınmasını sağlayan şeylerdir. Peteklerde kısmi ısınma, son peteğin ısınmaması sorunları zaman içerisinde biriken kirler, paslar yüzünden tıkanmış olabilmesi ihtimalidir. Petekler de tıpkı kombi gibi rutin bakıma ihtiyaç duyar. Peteklerinizi bir tesisat temizliği firması ile anlaşarak temizlettiğinizde sorunun çözüldüğünü göreceksiniz
Kombinizde brülör arızası yaşıyor olabilirsiniz. Cihazı bir kez kapatıp açın ardından sorun devam ederse iletişim bilgilerimizden 24 saat boyunca bizlere ulaşarak destek talep edebilirsiniz.
Kombinin su eksiltmesi bir yerde kaçak olabileceği anlamına gelir. Eğer Kombinizde borulardan bir kaçak varsa veya tesisatta, peteklerde damla damla su akıtıyorsa su eksiltmenin sebebini bulmuşsunuz demektir. Bu durumda hemen ekibimizle iletişime geçerek arızanın giderilmesini sağlayabilirsiniz.
Kombide sensör, akış şalteri, akış türbünü bozulmuş olabilir. Profesyonel bir servisten destek talep edebilirsiniz.
Kombilerde her elektronikte olduğu gibi normalden farklı ve yüksek sesle çalışma durumu, arızaların habercisi olabilir. Fan motoru, üç yollu vana, türbin arızaları kombinizde sesli çalışma yapabilir. Mutlaka uzman desteği almanız gerekir.
Kombiler, elektronik ve mekanik aksamlardan oluşan cihazlardır. Bu cihazlar kalitesine göre uzun yıllar kullanılabilse de belli aralıklarla arıza çıkarma ihtimalleri bulunmaktadır. Özellikle düzgün bir şekilde aksatılmadan bakımı yapılan cihazlarda arıza çıkma olasılığı oldukça düşüktür. Çünkü bakı esnasında kombideki tüm parçalar çıkarılıp incelenir, temizlenir ve yerlerine yerleştirilir. Bu esnada da yıpranmış, aşınmış parçalar kolayca tespit edilebilmektedir.
Kombi bakımında yapılan işlemler sırasıyla;
Düzenli kombi bakımı özellikle kış aylarında faturalarda önemli bir düşüşe sebep olacaktır. Bunun dışında olası büyük arızalar da önceden tespit edilerek büyümeden çözülebilecektir. Bu ve bu gibi sebeplerden dolayı kombi bakımı son derece önemli bir işlemdir.
E03 hatası, kombinizin aşırı ısınıp kendini korumak adına sistemi kapattığı anlamına gelir. Aşırı ısınmanın birçok farklı sebebi olabilir. Ancak en sık görülen sebebi kombinin petek konumuna alınmadan çalıştırılması veya evdeki peteklerin çoğunun tasarruf için kapalı konumda bırakılmasıdır. Kombinin mutlaka en az 3 peteğin vanası açık konumda olmalıdır. Ayrıca kombinin su seviyesini de kontrol edebilirsiniz. Tüm bunlara bakıp bir sorun bulamadıysanız bu durumda hatanın sebebi tıkanıklık, vana sorunu, kireçlenme olabilir. Bu durumda 7 gün 24 saat ekibimize ulaşarak destek talebinde bulunabilirsiniz.
F37 hatası kombinizde su kalmadığına işaret eder. Kombinin çalışması için önerilen su basıncı sağlanamadığında kombiniz arıza moduna geçecektir. Bunun önüne geçmek için su basıncınızı sık sık kontrol edebilirsiniz.
E01 hatası Baymak kombilerde ateşleme hatası anlamına gelir. Öncelikle dışarıda yer alan doğalgaz sayacınızı kontrol ederek gazın kesilip kesilmediğinden emin olmalısınız. Eğer gaz gelmiyorsa kombi ateşleme yapamaz ve bu sebeple çalışamaz.
Demirdöküm markasına ait Aden, Atron, Nitron, Adonis, Solaris, Kalisto, Neva, Sargon modellerinde F1 ya da F01 olarak görebileceğiniz bu arıza kodu hepsinde aşırı ısınma anlamına gelir. Bu durumda uzman bir teknik servisten destek almalısınız.